市政情報

飯能市平和都市宣言

公開日:2019年03月16日

平和都市宣言を制定しました

飯能市の平和の象徴である、豊かな自然や文化、人々の優しさや思いやりの心を次世代へ引き継いでいくとともに、人類共通の願いである世界の恒久平和に、私たちは貢献していかなければなりません。
 平和に対する強い決意の表明として、平和への願いが込められた平成という元号の意志を新たな時代へ引き継ぐため、3月16日に飯能市は、平和都市宣言を制定しました。

飯能市平和都市宣言文

世界の恒久平和は、人類共通の願いです。
 戦争や核兵器の使用を許さず、また、人々の穏やかな日常を脅かす差別や貧困、環境破壊などをなくすため、世界の国や地域が共に手を携え、平和への歩みを進めていかなければなりません。
 本市は、戦争の悲惨さと核兵器の恐ろしさを決して忘れません。

そして、豊かな自然や文化、人々の優しさや思いやりの心を次世代に引き継ぎながら、誰もが笑顔にあふれ幸せに暮らせる社会の実現を目指します。
 ここに、明るい未来を展望し、世界の恒久平和に貢献することを誓い、「平和都市」を宣言します。

平成31年3月16日                           飯能市長 大久保  勝

○英訳

Hanno City Peace Declaration

Permanent world peace is a desire shared by all of mankind.
 Not allowing war and use of nuclear weapons, and also to eliminate discrimination, poverty, environmental destruction, etc., which threatens the peaceful daily life of people, countries and regions around the world must work together hand in hand and proceed steps towards peace.
 We will never forget the misery of war and fear of nuclear weapons.
 And while handing over our rich natural environment and culture, as well as kindness and considerations of people to the next generation, we aim to achieve a society where everyone can live with smile and happiness.
 We vow to look towards a brighter future and to contribute to permanent world peace, we hereby declare our city to be a “City of Peace”.

March 16, 2019                    Mayor of Hanno City, Masaru Okubo

この記事に関するお問い合わせ 総務部 庶務課
電話番号:042-973-2111(代表) ファクス番号:042-974-0044